Dag 3 Chiang Mai dinsdag 10-1
Door: Gerrie
10 Januari 2012 | Thailand, Chiang Mai
Waar moet ik morgen slapen? Gaat dit lukken?
De taxi stond vanochtend in ieder geval klaar. Daar had het hotel al voor gezorgd en dit had ik al betaald. 450 baht, terwijl in hun e-mail naar mij gezegd werd dat dit ongeveer 400 baht zou moeten kosten. Er zal wel een stukje commissie opzitten.
Zijn we 20 meter verder. Staat er een taxi met bagabeklep open langs de kant van de weg. Of ik maar even over wil stappen. Want deze taxi heeft problemen met gasoline/LPG.
Het was allemaal in orde ik hoefde ook niet te betalen, want dat had ik al gedaan.
Heel vreemd allemaal. Ik weigerde over te stappen. Als er problemen waren, waarom stonden ze dan niet bij het hotel?
Ik had een roze taxi dit was een groene taxi.
Ik had wel een oude/shabby taxi. Dus misschien is het wel waar, maar ik moet nu beslissen. Mogelijke scam/of mogelijke autopech. Ik blijf zitten waar ik zit en verroer me niet. Anders valt de taxi misschien uit elkaar.
Uiteindelijk konden we doorrijden.
Ik had een taxichauffeur die dacht dat die achtervolgd werd volgens mij.
Met samengeknepen billen en kromme tenen zat ik in de taxi. Er werd rechts, links ingehaald/afgesneden.
Zelfs een paar keer door rood gereden.
Geen veiiligheidsriem achterin ook niet.
Het was ook wel een oude barrel van een taxi, dus of dit een legale was weet ik niet.
Zoals je kunt lezen ben ik toch veilig aangekomen.
Op het vliegveld gauw een simkaart kopen om guesthouses te bellen.
Full, no sorry full.
Eindelijk eentje die heeft plaats, maar vraagt niet naar mijn naam of iets, en hangt abrupt op. Als dit maar goed gaat.
Dus ik ben benieuwd of ze inderdaad nog een kamer voor mij hebben als ik aankom.
Bagage afleveren bij Air Asia. Heb ik overgewicht. Ik dacht dat ik voor 25 kg bagage had betaald, blijkt dit voor 20 kg te zijn geweest. Dus 2 kg bijbetalen.
Hopenlijk gaat verder alles wel goed.
Jullie zullen het wel lezen. Ik ga nu stoppen want ik moet een vliegtuig halen.
Groetjes Gerrie
10 Januari 2012 - 06:46
Daniela:
ik houd ook helemaal niet van taxi's, rustig aan en neem je tijd Gerrie! Xx -
10 Januari 2012 - 09:01
Janny:
Nou, ik lees het allemaal weer, je hebt alweer het eea meegemaakt en je bent pas op dag 2,
telefoons die niet werken, pinautomaten die niet werken, shuttle bus die niet rijdt,
taxi's die rare dingen doen en dan nog je angst om geen plaats te hebben om te slapen, allemaal
NET IETS VOOR JOU!!!! Gerrie, houdt je rustig en niet piekeren, komt allemaal goed en als het dan een keer meer kost als wat je dacht (50 bat) dan denk je maar, ach wat is nou 50 bat op een
hele reis van 6 weken.. GENIET VAN het feit dat je op vakantie kunt gaan dus NO WORRIES!!!!!!!
xxxxx -
10 Januari 2012 - 09:16
Thea:
Doe wat je gevoel in geeft en alles komt goed. Maak je niet teveel zorgen in Australie en Nieuw Zeelang ging ook alles goed. Geniet maar lekker en slaap goed.
10 Januari 2012 - 20:30
Aikham:
Hoi Gerrie,
wat spannend voor je. Ik kan de verkeer situatie in Bangkok voor de geest halen hoe druk het daar is, maar ik wens je succes.
Sabaaidee,
Aikham