Dag 7 Gibbon Experience zaterdag 14-1
Door: Gerrie
17 Januari 2012 | Laos, Ban Houayxai-Noy
Het weerbericht in boomhut nr.6.
Het begon vannacht te regenen en het regent nog steeds pijpenstelen.
Om half 7 zijn we allemaal opgestaan, want de gidsen zouden om 7 uur hier zijn.
Om half 8: geen gidsen. En we hebben toch wel trek in een warm kopje thee/koffie.
Er gaat WEER een andere dappere dame. NIET IK DUS! In de regen nog wel.
Ik moet bekennen dat ik mijn rugzak niet echt goed heb ingepakt. Ik heb ALTIJD als ik ga wandelen of fietsen een regenjas en evt regenbroek bij.
Nu heb ik beiden niet bij me. Mijn regenjas zat? zit dus nog onderin de koffer. Stom, stommer, stomst.
Om 9 uur komen de gidsen aanzetten met het ontbijt. Stomverbaasd dat we al koffie/thee gehad hebben.
Maar we lusten nog wel een bakkie.
How come you're so late? vragen wij.
We zouden eigenlijk naar boomhut 7 gaan om Gibbons te spotten. Maar dit is een flink stuk hiking. En met deze regen is het pad erg slecht begaanbaar. Very slippery
Dus is het programma aangepast.
De gidsen zelf hebben ook geen regenjas, maar een verknipte plastic zak. Hebben ze misschien alsjeblieft toevallig ook zo'n zak voor mij en Julia? Zij is nl haar grote koffer kwijt op een luchthaven in de Fillipijnen.
Toevallig hebben ze 2 zakken bij zich.
Dus wij hullen ons in de locale regendracht.
Dan is het een aantal ziplijnen nemen en stukken lopen. Wat ben ik blij met mijn telescoopstok met punt. Want er wordt wat afgeglibberd en gevallen.
Ik blijf gelukkig overeind, en van mijn enkel heb ik amper nog last.
Bedankt pap!!! Maar op je verjaardag had je best wel wat beter weer voor mij kunnen regelen. Ik ben vlakbij je zo hoog in de bomen.
Dan komen we aan bij boomhut nr 5 om te lunchen.
Voor en na de lunch gaat iedereen douchen en het regent nog steeds.
We mogen rondom de hut gebruik blijven maken van de ziplijnen, dit kan zonder gidsen. Maar de Russen hebben hier geen zin meer in en trekken de snackpack maar weer open.
Voor mij blijft er dus niets anders over dan ook in de boomhut te blijven.
Want alleen rond te zippen vind ik ook geen optie. Als er iets gebeurt weet niemand hoe of wat.
's Avonds gaan we een Russisch kaartspel doen. Er wordt tijdens het kaarten flink in het Russisch gediscussieerd, want geen van allen kent blijkbaar precies de regels.
Na één spelletje vindt ieereen het wel welletjes.
Dan stel ik voor een Nederlands kaartspelletje te doen. Helaas weet ik niet meer hoe toepen gaat. Dus gaan we een spelletje teasing doen.
Ik begin het uit te leggen en Dimitri vraagt ineens: Uno? Ja, ongeveer wel.
Hij legt het in het Russisch nog eens uit. En dan kan het teasen beginnen.
Zo kom je de avond weldoor tot 9 uur.
Morgen om half 6 op, mits het droog is. Want om 6 uur in het donker vertrekken naar boomhut nr 7. Daar worden de Gibbons meestal elke dag wel gezien.
En het is nog een stuk lopen daarnaar toe.
Op hoop van zegen
Groetjes Gerrie