dag 2 Marrakech
Door: Gerrie
14 Februari 2015 | Marokko, Marrakesh
UITGERUST!!!!!!! Heerlijk
Af en toe wakker van het hoesten. En 1x van de zoemer voor het gebed met zonsopgang.
Goed ontbijtje gehad
En dan met de hele groep naar de medina. Een goed half uur lopen.
We gaan naar het grote plein, Djemaa el Fna.
Daar is het nu nog rustig. Maar vanavond staat het hier vol met kraampjes, restaurant tenten, en zijn er waarzeggers, muzikanten, dansers, henna schilderessen en nog veel meer
Op het plein nemen we eerst koffie/munt thee.
Dan neemt Caroline ons mee het doolhof van de souk in. Op zoek naar de oude Koranschool. Dit schijnt een prachtig gebouw te zijn en moeilijk te vinden.
Na vele omzwervingen komen we daar aan.
En het is inderdaad prachtig. Alhambra stijl!!
Dan bezoeken we nog een leerlooierij waar alles met de hand gebeurt.
We krijgen allemaal een munttakje tegen de stank.
Omdat ze hier nog met mest en urine werken. Tilburg een eeuw geleden?????
En het stinkt hier verschrikkelijk! !!!!! Laat ik me vertellen. Want ondertussen heb ik ook een kop vol snot. Maar zonder dat zou het voor mij waarschijnlijk ook niet zo erg stinken. Soms is die neus van mij een zegen.
De mannen staan in de bakken met vloeistof. Oa ook kleurstof.
Allemaal erg biologisch, maar een gruwel voor de (onze) arbeidsinspectie.
Tegen de tijd dat het doolhof weer uit zijn is het lunch tijd.
Ik neem een panini kebab. Het ziet eruit als kip en volgens mijn minimale smaak proeft het ook als kip. Maar de ober zegt dat het kebab is.
Kan het schelen het smaakt goed.
Caroline moet nog wat dingen regelen en we besluiten met ons zessen verder te gaan.
Kees en zijn harem gaan op weg naar het paleis.
Het Palais de ?????? Een ruine van een groot voormalig paleis.
Na de souk is het een oase van rust in een warm zonnetje. Waar de ooievaren volop hun nesten bouwen.
Dan begint de zoektocht naar de tombes. Deze liggen achter de muren van het paleis. Maar je kunt hier alleen maar komen via een omweg.
Na eerst leuke kleine straatjes ingelopen te zijn. Kiezen we toch maar voor de hoofdroute. Een jochie wijst ons de weg.
Ook deze tombes zijn in Alhambra stijl. Duidelijk waar de Spaanse moren vandaan kwamen.
Dan splitst de groep zich weer. En Karin, Loes, Julia en ik gaan verder met sightseeing.
Maar het zonnetje schijnt zo lekker. Dus gaan we eerst op een balkonterras munt thee drinken met Marokkaanse zoetigheden.
La vie est belle!!
Dan gaan we naar maison Wi...... Waar een Nederlander een museum heeft opgezet met spullen die hij tijdens zijn reis om de Sahara heen heeft verzameld.
Volgens mij had hij een truck achter de hand. Want er zijn heel veel spullen waaronder ook grote objecten.
Heel indrukwekkend. Zoek ik nog meer van op.
Julia moet nog shoppen voor een zilveren ketting.
En dan navigeren wij weer terug naar het plein.
En het zonnetje is nog steeds warm. Het is pas 5 uur. Dus gaan we .
Dus gaan we naar een dakterras wat drinken.
Heel mooi is dat je in Marrakech geen hoogbouw hebt.
De gebouwen mogen niet hoger zijn dan de palmbomen.
In de nieuwe wijk heb je enkelen hoger.
Maar deze mogen ook niet hoger zijn dan de grootste minaret.
Van de Koutoubia Moskee.
Ook interessant. Overal zijn de minaretten rond. Behalve in Marokko.
Hier zijn ze vierkant.
Om 6 uur verzamelen en dan gaan we op het plein eten.
Maar ik kom eerst kraampjes met het voorgerecht tegen
Gekookte slakken. Doe mij maar een schaaltje. Het is lekker.
Dan gaan we eten bij restaurant Aischa.
Een grote tent met lange tafels en banken.
Ik neem een tajine met groenten en kip. Op tafel staat brood en een schaaltje pittige chili saus en lekkere tomaten saus om te dippen.
Ook nu smaakt het eten weer goed.
Op het plein is het nu inderdaad razend druk.
De vraag is. Wie gaat er nu met de taxi terug naar het hotel, wie loopt er terug en wie wandelt nog even over het plein in nog goed rond te kijken?
Niet zo moeilijk voor mij.
Tuurlijk!!!!!!!
Ik ga met de taxi terug naar het hotel.
He???? Ben je ziek Gerrie?
Ja een beetje niet lekker vanwege mijn snottekop.
Dus op tijd mijn rust nemen.
Ik word nog wel eens wijs.
In het hotel de onvermijdelijke munt thee en op mijn mobiel verslag tikken. Weten jullie wel hoe lang dat duurt?
Zeker als je halverwege alles kwijt bent en opnieuw moet beginnen? ???
Maar goed het is gelukt.
Dan kan ik nu mijn bagage gaan sorteren voor onze all inclusive deel van de reis.
Morgen de hele dag in de bus door het Atlas gebergte naar ons 1ste tentenkamp. Waar we zo blijkt zelf de tenten moeten opzetten!!!!
Zover all inclusive.
Morgen ochtend nog genieten van mijn laatste douche voorlopig.
Groetjes Gerrie