Dag 2. Van Amsterdan via Panama naar Guatemala - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van GroetjesGerrie - WaarBenJij.nu Dag 2. Van Amsterdan via Panama naar Guatemala - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van GroetjesGerrie - WaarBenJij.nu

Dag 2. Van Amsterdan via Panama naar Guatemala

Blijf op de hoogte en volg

04 Maart 2019 | Guatemala, Antigua

Maandag 4 maart

Buenos dias

Gusteren toch nog laat naar bed. Half 1. En om half 7 weer op. Lekker geslapen wel. Maar het regende kei hard. Desiree vertelde dat Europese vluchten in de ichtend gecancelled waren vanwege de storm.
We zullen het vanmiddag wel zien.

We vertrekjen volgens schema naar de bus. Gelukkig regent het niet meer. En ik ben zooooo jaloers op Desiree. Met handbagage en rugzakje. Ik met grote rugzak en klein rugzakje en nog klein tasje met de vliegtuig spulletjes en broidjes en drinken. Wordt straks steeds leger.

We hebben gelukkig zitplaats in de bus en trein.
Op Schiphol moet ik nog effe naar de hema. Een klein tasje voor aan je BH om pasjes in te doen. En een T-shirt met lange mouwen. Heb ik niet bij me. Is nodig voor snorkelen en trekking door de jungle.

Desiree mag de hele vakantie niet meer voor mij lopen. Met haar kleine bagagetas. Aaaargh zo niet leuk, zo niet eerlijk.

Maar goed is geen rij bij het inchecken. Dus die grote rugzak ben ik voorlopig kwijt. 15,9 kilo. En gaat steeds lichter worden.
Ook bij het check punt geen rij. En NIEUW de electronica en vloeistoffen hoeven niet meer uit de tas gehaald te worden.
Paspoort controle ook meteen door. Lekker easy.

Bij de winkels even een lekker geurtje spuiten voor onderweg. Kopje thee drinken. We blijken bij een duur zaakje te zitten. 5 euro voor een kopje lauwe niet getrokken munt thee. Na het betalen ga ik toch terug om te zeggen dat de thee niet goed was. Of ik een nieuwe thee wil om mee te nemen. Nee. Een bonbonntje dan? Ook nee. Geld terug wordt wel moeilijk. Jammer dan. Uiteindelijk krijg ik mijn geld terug.
En dan wachten tot we mogen boarden.

We hebben gisteravond onze stoelen gekozen. Allebei langs het gangpad naast elkaar.
2 Aziatische mannen staan galant op im Desiree erdoor te laten naar de raamstoel. Ha ha ha. Grapjassen leuk geprobeerd maar schuif zelf maar door. Op mijn plaats zit ook al een Nederlandse vrouw. Sorry maar dat is mijn plaats. Ze had "niet" in de gaten dat dat haar plaats niet was. Eerste vlucht misschien? Echt niet. Ze gaat al een paar jaar op visite naar haar dochter in Panama. Ook nu leuk geprobeerd maar dat feestje gaat niet door.

Het gaat een vlucht van ruim 10 uur worden. Ik kies een leuke film. Maar ik kan mijn ogen niet open houden. What else is new? Dan maar slaapie doen.
Ik wissel film, bewegen, slapen steeds af. En eindelijk landen we in Panama.
1 1/2 uur de tijd daar. Half uur gratis wifi. Weer een stukje verslag schrijven.
We zitten al bij onze gate 15, maar Desiree had iemand horen vragen naar Guatemala en dat was niet hier. Effe checken.. Gate 19 verkassen dus.
Daar aangekomen mogen we al boarden. Smooth.
We hebben geen eigen stoelen mogen kiezen en zitten apart ieder bij het raam. Ik kan mijn ogen niet open houden. Sssssslaap lekker. Tijdens het dalen probeer ik vulkanen te spotten. Maar helaas. Desiree heeft wel een actieve vulkaan gezien vlak bij Panama nog. Bofkont.

We landen veilig in Guatamala, alwaar er een taxi op ons staat te wachten.
Onze bagage ligt al op de band. Ik ga een karretje pakken. Ik heb al gezien dat er een senor staat die wagentjes uitdeelt tegen betaling.
Ik loop hem voorbij en pak zelf een karretje. 2 Dollar wil hij ervoor hebben. Echt niet. Dan maar geen karretje.
Ik had hem eigenlijk het karretje naar de band moeten brengen en mijn bagage erop laten tillen.
Eerst nog door het checkpoint. Formulier eerlijk ingevuld. Fruit ja. Fruit nee dus. Mag het land niet in. ik mijn manzana kwijt en Desiree haar naranja.
De dos huevos mogen we houden.

Rechts staan de mensen te wachten. Ook taxi chauffeurs met bordjes. Staat de onze niet bij. Ik wil links kijken, maar Desiree zegt dat de taxi chauffeur buiten zou staan. Onderweg naar buiten worden we al diverse malen aangeklampt of we een taxi willen. No gracias.
Buiten ook onze taxi niet. Terug naar binnen, en jawel links staat onze taxi senorina. Goede auto ook. Vamos a Antigua.

In de taxi kunnen we vast ons Spaans oefenen. Desiree heeft het sneller te pakken dan ik. Maar gaandeweg komt er steeds meer boven drijven.

We worden voor de deur van ons hostel afgezet. We logeren in El Hostal.
In een 6 persoons dames dorm. We krijgen allebei een beneden bed. Met eigen gordijntje, lichtje en bagage kooi onder het bed.

Het is hier nu 23:00 uur. 6:00 uur in Nederland. Tijd om te gaan slapen.

Buenas noches. Hasta manana