Dag 11. Semuc Champey - Reisverslag uit Semuc, Guatemala van GroetjesGerrie - WaarBenJij.nu Dag 11. Semuc Champey - Reisverslag uit Semuc, Guatemala van GroetjesGerrie - WaarBenJij.nu

Dag 11. Semuc Champey

Blijf op de hoogte en volg

13 Maart 2019 | Guatemala, Semuc

Woensdag. 13 maart

Vandaag de tour naar Semuc Champey en we hoeven niet zo vroeg weg.
Om 9 uur is de bedoeling dat we gaan vertrekken. Wij hebben gisteren al 2 sandwiches per persoon besteld. Inladen en vertrekken.

Er staat een pick-up klaar. Die zal ons wel naar beneden naar het dorp brengen, waar een busje zal staan.
Niet dus, we gaan de 10 km met 15 toeristen en 1 gids in de pick-up afleggen.
Heb ik alleen nog maar mijn gezicht ingesmeerd met zonnebrand creme. En het is al erg warm/heet. Gelukkig heb ik mijn pareo, dus die drapeer ik over mijn nek en armen.
Astrid een Nederlandse vraagt aan mij, mag de oudere dame niet in de cabine zitten? Nee dus. Ik vraag hoe jong ze is. 55 jaar. Ha dan mag IK in de cabine zitten ik ben ouder
De weg is onverhard, smal en kronkelig omhoog en omlaag behoorlijk steil ook. Soms moeten we een stuk achteruit om een vrachtauto door te laten
De omgeving is prachtig, we krijgen zicht op mooie groene bergen. Erg mooi.

Op de plaats van bestemming gaan we eerst de grot in. Dit is een watergrot, dus waterschoenen aan en alleen in onze zwemkleding. De gids heeft vanmorgen alleen gezegd trekking schoenen en flip flops meenemen. Dus Desiree heeft geen waterschoenen bij. Maar geen nood ze kan ze ter plekke huren. No way dat ze dit op haar blote voeten gaat doen. Lang leve mijn Tefa's.

We krijgen allemaal een kaarsje en in de grot branden overal kaarsjes. We klimmen en klauteren en zwemmen door de grot. Ik heb ooit gezegd dat ik nooit meer ga grotten. En zie hier, ik ga toch weer de grot in.
Desiree vind er niet veel aan, ik vind het wel grappig.

Volgende stop: De kleine waterval. Ziet er leuk uit en effe afkoelen in het water. Heerlijk.
In Nederland stormt, hagelt, regent het en hier verbrand je levend. Goed opletten dus.

Aangezien wij zelf onze lunch bij ons hebben kunnen we in de schaduw op een bankje langs de rivier onze grande sandwich opeten. Lekker rustig.
Daar weer aankleden. Voor mij betekent het kleren over de zwemkleding aan. Desiree kan niet tegen natte kleren. Dus die wisselt elegant onder haar pareo de onderkleding. Wandelschoenen aan. Want de volgende stop is el Mirador = uitzichtspunt.

Dit is alleen voor bikkels steil omhoog met veel trappen. Desiree is ondertussen een klimmer, dus zij gaat ook mee omhoog. Rustig op haar eigen tempo. Ik ook, regelmatig stop ik om van het uitzicht te genieten.
En van de apen. Onderweg komen we een apenfamilie in de bomen tegen. Ik denk dat het gibbons zijn. Leuk hoor.
Boven hebben we een practig uitzicht op de natuurlijke pools. Erg mooi en erg verlokkelijk in deze hitte.

Vamos naar beneden naar de koele poelen.
Ik ben gisteren toch wel goed verbrand en wil niet verder verbranden, dus ik trek mijn legging en T-shirt aan. Super elegant en sexy.
En ze zijn mooi en heerlijk koel. Je kunt ze alle 6 naar beneden zwemmen. Maar bij de 3de vinden we het wel goed. We moeten anders over spekgladde stenen klauteren om bij de volgende poel te komen. En daar hebben we beiden geen zin in.
Dus gaan we ergens rustig op een rots zitten en laten onze huid behandelen door de schoonmaak visjes. Die knabbelen onze dode huidcellen weg. Kriebelig.
Ook lekker zwemmen in de poelen en relax drijven in het zonnetje. Dan krijg ik het toch koud in het water en ga ik op een rots zitten met mijn rug naar de zon, voetjes in het water, oogjes dicht. En ik ga mediteren, dat lukt ook hartstikke goed. Ik ben echt zen als ik mijn ogen weer open.
Tijd om ons weer aan te kleden.
Ik lekker makkelijk. Desiree weer gehannes onder haar pareo.

En dan met z'n allen weer achter in de pick-up. Onderweg stoppen we even en vraagt de gids of Astrid voorin de cabine wil zitten. Ha!!!! Ik lijk nog niet zo oud. Goede dag voor mij.
Astrid heeft de grotten niet gedaan en de klim naar el Mirador ook niet, dus hij zal weg gedacht hebben die moet ik een beetje ontzien.

De weg terug is prettiger omdat het niet meer zo heet is.
Terug bij het hostel hebben ze voor las Chicas de la naranja, wij dus, heerlijke verse sinaasappel sap.
We hebben nog chocola met chili, dus ik ga een stuk uit onze kamer halen. Helaas heeft la senora er veel te veel chili in gedaan. Niet lekker.
En kijk aan daar is onze senora de chocolate. Ik vertel dat de chili chocolade niet lekker is. We mogen de resterende 4 stukken omwisselen voor 4 met pinda. Veel beter.
Desiree krijgt nog 20 Q van haar terug, ze probeert dat met nog een stuk chocolade terug te betalen. Maar daar trapt Desiree niet in.

Het was een TOP DAG!!!!!

Morgen weer een lange reisdag naar Flores.

Groetjes Gerrie