Van Aso naar Kyoto
18 September 2024 | Japan, Kyoto
Dag 16 Woensdag 18 september 2024
Weer uitslapen 8:45 uur op.
Weer zelfde goed gevulde ontbijt/lunchbox.
We nemen weer het rode boemeltreintje naar een Shinkansen station.
3 1/2 uur in deze hoge snelheids trein.
Laatste Shinkansen naar Kyoto station.
Metro naar stadsdeel van ons hotel.
Lopen naar ons hotel, met de welluidende naam
Prince Smart Inn Kyoto Sanjo.
Weer een prima hotel.
Lotte neemt ons lopend mee naar de wijk Gion.
Dit is de Geisha wijk met de vele nog traditionele straatjes met de theehuizen.
Ook is hier het bruggetje uit de film memoires van een Geisha.
Dat je een levens echte Geisha tegen komt is heel klein. Ze gaan meestal met een taxi naar hun werk. Want ze worden lastig gevallen door toeristen.
Niet door deze toerist, die keek even net ergens anders naar, toen een Geisha vlug voorbij liep.
Een Geisha is een gezelschaps dame. Met een jaren lange training in muziek, zang, dans, poëzie, literatuur en conversatie.
Vroeger begonnen de meisjes al op de leeftijd van 6 jaar. En werden uitgekozen. Wat een hele eer voor de familie was.
Tegenwoordig kiest een meisje er voor om.Geisha te worden. En beginnen ze meestal met 14 jaar.
Een leerling Geisha wordt Maiko gemoemd. De onderkraag van haar kimono is rood.
De kraag van een volleerde Geisha is wit.
Een Geisha inhuren is voor een selecte groep mensen. Niet alleen omdat het super duur is.
Maar het gaat ook met introductie.
Meestal wordt dit gedaan door zakenmensen.
Zo laten ze zien dat ze een hoge status hebben, en ze het zich kunnen permiteren, en de goede contacten hebben, om een Geisha in te huren.
Ook zijn er de nodige tempels.
En heeeel veel toeristen. Japan breekt ieder jaar weer het record van aantal toeristen in hun land.
Nog even en het wordt teveel en gaat het land weer 200 jaar op slot.
Ha, maar ik ben er dan toch mooi geweest. Uh, correctie ik ben er nog steeds.
Lotte laat ons alleen bij de straatjes met de vele kleine restaurantjes.
Ondertussen zijn we nog maar met z'n vijfen.
We gaan een restaurant in waar je rundvlees kunt grillen.
Aangezien ik dat al eens heb gedaan kies ik voor iets anders. Met viseitjes, vlees, vis en rijst.
De anderen krijgen een bordje met verschillende soorten rundvlees. Ze nemen er nog rijst en een schaaltje groenten bij. Ziet er goed uit.
Dan komt mijn schaal met eten. Wauw, ik kan mijn ogen niet geloven. Zooooo'n klein rijstschaaltje gevuld met een rauw ei er ook nog in. Ik denk dat ik weet wat de bedoeling is. Toch maar navragen.
Inderdaad door elkaar husselen. Het schaaltje is niet eens heet, maar een beetje warm.
Van de verbazing vergeet ik een foto te maken.
Het smaakt wel lekker. Maar wel een verkeerde keuze.
De anderen zitten ondertussen heerlijk te genieten van het malse vlees.
Ik kijk of ik nog iets anders ga bestellen. Gerecht met rijst of noodles.
Maar ik vind niet veel. Het is hier ook 3x zo duur, en 3x zo kleine porties.
Ik wacht wel of de anderen misschien nog iets bestellen, zij doen nu met 2 personen met 1 schaaltje.
Zij laten het hierbij. Ach ik heb wel reserve vet waar ik.op kan teren.
Nu nog de weg terug zien te vinden naar het hotel. In de overdekte winkelstraat ga ik nog even de supermarkt in. En haal er een paar noten repen.
We dwalen door de winkelstraten, en weer terug, totdat we het hotel weer vinden.
Helaas net als vorig hotel geen zitbad, alleen een douche.
Me vindt het prima.
Myself vindt dat ik zeur
And I, vindt met dit warme weer het heerlijk om even in een koud bad te zitten.
Myself zegt dat ik moet ophouden met zeuren, en dan maar een koude douche moet nemen.
Me goes with the flow.
Groetjes Gerrie