Dag 3 Paznauntal. - Reisverslag uit Mathon, Oostenrijk van GroetjesGerrie - WaarBenJij.nu Dag 3 Paznauntal. - Reisverslag uit Mathon, Oostenrijk van GroetjesGerrie - WaarBenJij.nu

Dag 3 Paznauntal.

Door: Gerrie

Blijf op de hoogte en volg

26 Februari 2018 | Oostenrijk, Mathon

Maandag 26 februari

Hééérlijk geslapen.
De spierpijn valt nu nog mee. De rechter elleboog niet.
Gisteren flink gekneusd met vallen. Denken dat ik het nog goed kan wordt meteen afgestraft.
FIJNE VAKANTIE?????

Bepaalde bewegingen met de elleboog lukken niet. Gelukkig het afzetten met de stokken wél. Dát is het belangrijkste.

De zon schijnt volop en we gaan naar Wirl. Het is -7 graden
Daar kunnen we rode routes omhoog klimmen naar een stausee en runter rutschen via de rode loipes.
Of we kunnen blauwe/rode loipes van Wirl naar Ischgl lopen. Ongeveer 10 km. Waar de bus ons weer oppikt.
We hebben de hele dag, En ik zou best graag een stuk rode route willen doen, met wat afdalingen. En dan daarna naar Ischgl langlaufen.
Maar we weten niet of we daar dan voldoende tijd voor hebben
Dus kiezen de 3 musketierinnen voor de veilige route.
Naar Ischgl langlaufen. Onderweg lekker lunchen en dan door.
Hebben we daar waarschijnlijk nog tijd om een loipe te lopen.

Vol goede moed in de zon en de wind in de rug gaan we op weg. Uiteraard regelmatig een fotostop, want het is zo móói!!!!
Bij Galtür zijn we de route kwijt. Dus het dorp in lopen en wat warms gaan drinken. Het is ondertussen ook al 12 uur.
We gaan de Konditorei in. Tijd voor Heisse chocolade mit apfelstrudel.
FIJNE VAKANTIE!!!!

We worden weer op het goede spoor gezet en hop daar gaan we weer.
We volgen een stuk een wandelpad door de bossen langs een klaterend beekje. Zo mooi!!!!! Stuk kouder ook, je merkt het meteen als je in de schaduw loopt.
Dit is ook een stukje rode route. Dus we klimmen een eind omhoog en dan moeten we zigzaggend afdalen. De andere dames nemen de ski's op de schouder. Maar ik ga toch de afdaling proberen.
Er is een loipe. Dus 1 ski in de loipe en met de andere ski afremmen.
Gaat kei goed!!! Jawohl, ik kan het nog!!!
FIJNE VAKANTIE!!!!

We hebben ook dalende stukken die we in de loipes kunnen doen. Dat gaat zo lekkerrrrr. Nog een keer zo'n stuk, ga hárd.
Oeps de loipes houden op en er komt een haarspeldbocht. Bremsen met twee benen én de bocht maken. Ja, ja, ja, bochtje door en ik begin te juichen. YES IK KAN HET NOG!!!!! Boems, wordt meteen afgestraft. Ik knal vol neer.
FIJNE VAKANTIE?????

Daarna is het weer glooiend, en als we uit de bossen komen is het een blauwe loipe. Vlak en een beetje glooiend. En de wind is gedraaid, die hebben we nu vol op de kop. Een ijzige wind waardoor de sneeuw opstuift in ons gezicht en veel erger nog in de loipes.
Die worden hierdoor stroef en t..r...a...a...a....a....g!
Hard werken dus.

We zijn al best lang onderweg en we gaan ons afvragen of we het stadje niet al voorbij zijn????
Op de kaart kunnen we niet zien waar we zijn. Aan voorbijgangers gevraagd. Immer gerade aus!!!!
Ook komen we tegenliggers tegen dat zijn groepsgenoten die maken nog een extra lusje. En volgens hun is het nog 45 minuten naar Ischgl.
OOOOH NEEEE!!!
Tijd voor een theepauze. Het duurt nog een tijdje voor we een beschut plekje in de zon vinden, dit is dan wel met bankje.

Dan gaan we weer, het bord zegt 5 km. En we hebben nog maar 45 minuten voordat de bus er is.
Gelukkig duurt het maar een klein half uurtje. Die 5 km was voor een rondje op de loipes.

We staan met een groep te wachten bij de openbare WC's, helaas gaat 1 daarvan niet open.
Als echte Hollanders willen we voor 50 cent met z'n allen plassen.
Maar die vlieger gaat niet op. Als je meteen erin gaat als iemand anders eruit komt, gaat de deur weer open.
Daar hebben we het volgende op gevonden..................................
We stappen met de laatste 3 dames tegelijk in de WC, ruimte genoeg binnen. En kunnen zo snel en goedkoop ons plasje doen.

Hup, hup naar de bus, want wij zijn de laatsten. Borreltje Limoncello gaat er wel in.
Ondertussen voel ik de spierpijn in mijn liezen en benen. Tijd voor het zwembad en dit keer ga ik in het bubbelbad.

Na het eten gaat Johan, eigenaar van het hotel, met iedereen die dat wil een fakkeltocht houden. Deze duurt ongeveer 45 minuten. Dan trek ik wel mijn donzen bodywarmer extra aan. Want het is ijzig koud.
Dat vindt onze die-hard Oostenrijker dus ook. We lopen naar de rand van het dorp en steken de fakkels in de sneeuw.
Tijd voor de schnaps. Eins, zwei, drei SAUFEN. En nog maar een schnaps. (ik niet, heb netjes mijn schnaps in één keer naar binnen gekiept. Meer lust ik er niet) Als het nou 43 was. Jaaaaa dan gaat de fles wel leeg.
Ik maak ondertussen foto's, waarvoor ik een handschoen moet uitdoen.
Zóóóó blij dat ik deze weer aan kan doen.
Herinneringen komen weer boven van vroeger in de sneeuw en op het ijs spelen in de Lohengrinlaan met kolenkachel. Met name de herinneringen als je verkleumd weer binnenkwam.
Au, au, au, au, zo voelde dat. Mijn vingers doen gvd gruwelijk pijn als we binnen zijn.
FIJNE VAKANTIE??????

Morgenavond staat er gelukkig een binnenactiviteit op het programma. Dan kommt der lustige Willy.
Alex mag op dat moment geen massage plannen en ons alleen laten "genieten"?????

Binnen zijn veel mensen een spelletje aan het doen. Kaarten, helaas geen rikken, rummykub én skipbo. Doe je gezellig een spelletje mee?
Ikke wel. Ik ben nummer 5.
Het eerste spelletje win ik. Tot ongenoegen van Gerrie en vreugde bij Gerrie. Hè??????
De spelers zijn. Jan, Henny, Lia, Gerrie én Gerrie.

Na 2 spelletjes en mijn glas drinken omgooien hou ik het voor gezien. Ik moet mijn verslag nog afmaken.
Morgen gaan we naar Seefeld en dan nog hoger naar de Wildmoos alm.
Het wordt morgen kouder en hoger, dus NOG kouder.

Ga ik nu mijn warme bedje opzoeken.

Grüssen Gerrie