Dag 12 van Lanquin naar Flores
14 Maart 2019 | Guatemala, Flores
Vandaag weer een reisdag. Om 6 uur opstaan. 7 uur obtbijten en rekening checken. Het klopt niet helemaal. Lusa heeft het druk met alle vertrekkende gasten.
Maar uiteindelijk lukt het allemaal.
Voor deze 3 nachten, eten en drinken, tour en busrit naar Flires ben ik een totaal van € 103 kwijt.
Ik bestel nog een tonijn sandwich voor de lunch onderweg.
En om 8 uur stappen we weer in de pick-up die ons naar de bussen brengt.
We hebben dit keer een vol busje en ik zie geen plaats voor mij. Ik ben de laatste. Dan zegt de gids dat ik voorin kan gaan zitten. Super plek.
Zij het niet dat een toeriste naar voren klimt en daar gaat zitten. B....
Ik zit erg krap nu. En kan mijn benen niet strekken. Heel vervelend want als ik ze te lang gebogen houd krijg ik last van mijn knie.
Dus bij elke stop benen strekken. In de bus slaap ik de meeste tijd.
Eerste stop haalt Desiree thee. Ze rekent netjes af. Maar dat is niet genoeg. Op het bord staat 3,5 Q, maar de signora vraagt er 5 Q voor. We betalen dat.
Eigenlijk hadden we weg mieten lopen.
Lunch stop is in the middle of nowhere. Waar een restaurant is dat vol zit met een buslading Franse toeristen.
Wij zijn blij dat we onze sandwiches hebben.
Aan de overkant is een klein winkeltje waar ik 2 kleine zakjes chips koop.
Desiree heeft chips gehaald in het restaurant. Daar hebben ze een nieuwe prijssticker over de originele orijs geplakt. 5 in plaats van 3,5. Voor het eerst dat we dit meemaken.
Voor we verder gaan naar Flores stoppen we in een andere grote stad. Een senor stapt bij ons in de bus en legt uit dat in Flores 1 betaal automaat is en dat deze het vaak niet doet. Dus als je nog geld nodig hebt kun je het beste hier pinnen.
Dat is niet tegen dovemansoren gezegd. Veel mensen gaan nog gauw pinnen.
Wij hebben nog genoeg.
Door naar Flores. Rond half 6 zijn we daar.
Onze señor is meegereden en regelt dat iedereen in het juiste hostel komt.
Sommige moeten een klein stukje lopen. Voor ons zal hij vervoer regelen.
Hij vertelt ons ook dat er per dag maar 1 bus naar Belize vertrekt om 5 uur 's morgens. En dat je die een paar dagen van te voren moet regelen.
"Toevallig" heeft hij een reisbureautje waar dit meteen geregeld kan worden.
Wij boeken onze bus en ferry naar ons eilandje meteen ook maar.
Ons vervoer naar het hostel heeft hij geregeld in de vorm van een chico die voor ons uit loopt en de weg wijst naar ons hostel. Leuk vervoer.
Voor mijn 3 tassen heb ik 3 dragers: Me, myself and I. Desiree heeft deze ook.
We logeren in La Posada de Don Jose.
Prive kamer met 2 bedden en eigen badkamer.
Heerlijk eerst douchen en schone kleren aan. Vuile was inleveren. En Desiree gaat op het terras naar het uitzicht kijken.
Maar we hebben pech. De zonsondergang is al voorbij. Morgen weer een kans.
Nu op zoek naar eten en drinken.
We lopen eerst over de boulevard langs het water. Maar deze is donker en verlaten. We gaan in een drukker straatje lopen.
En komen bij een hostel met bar en restaurantje.
HAPPY HOUR. Margarita's. En een bord nacho's met extra kaas.
Dan nog een papaya sapje voor mij en een biertje voor Desiree.
En daarna terug naar het hostel.
Morgen wordt het een hete dag. Ik ga kijken if ik kan gaan kayakken.
Groetjes Gerrie